lördag 1 juni 2013

Kapitel 8 - Examen närmar sig


Ännu en gång har Brooke kommit till universitetet och samma nation som förra gången.Brooke skyndade sig och valde det rum hon hade sin första termin, Brooke kände att även denna termin skulle bli toppen. 


Ashley Desorrento bodde i samma hus första terminen, Brooke har aldrig riktigt förstått sig på henne då hon är en riktig liten lortgris, hon kan sällan städa badrummet eller diska efter sig när hon har ätit. 


Oftast är det någon helt annat som får plocka bort hennes disk, Brooke är ganska trött på att behöva städa efter alla. en del är duktiga på att plocka undan efter sig men många struntar i det också. 


Brooke går som förra terminen en full termin så hon har lektioner och föreläsningar varje dag, måndag, onsdag och torsdag har hon föreläsning mellan åtta på morgonen till sex på kvällen som förra terminen. 


Innan föreläsningen skulle börja åt Brooke lite frukost och skyndade sig till sin lektion hon hade. Många av tjejerna som bor i samma hus är som sagt ruskigt dåliga på att ta bort sina tallrikar de använder. Även städningen har satt sina spår. 


Lektionen kom och denna dag var det hjärnans tur att bli undersökt. Brooke tycker egentligen att denna lektion är onödig men det tycker inte lärarna så då får man försöka visa att man är intresserad av det dem lär ut. 


När Brooke skulle gå hem från lektionen hon hade haft tidigare under dagen kom det fram en kille som försökte snylta pengar från henne. Hon blev riktigt irriterad på denna person och gick därifrån och åkte hem istället. Väl hemma väntade juice tunnan mitt på golvet.


Brooke kunde ju inte låta bli att göra ett kegstand, hon tog hjälp från en av tjejerna som bodde i huset. Och det gick rätt bra för henne, tjejen som hjälpte till tappade inte Brooke på golvet och det var hon oerhört tacksam för. 


Dagarna gick och examen närmade sig med stormsteg, Brooke kände på stämningen att det snart var dags åter igen och lämna detta underbara ställe. Men hon kände även att det skulle vara skönt och komma hem och göra karriär. Och även få tjäna pengar för att kunna bygga sitt hus till något bättre, än vad det är nu.

Brooke gick till poolen för att komma på andra tankar. Det var torsdag kväll och dagen efter var det föreläsning och sedan var det examens dags för alla som skulle ta examen. 


Brooke pluggade in i det sista för att få ett bra slutbetyg. Brooke ville få MVG och dessutom gå ut som en perfekt student. 


Innan Brooke for iväg på sina sista föreläsningar så studerade hon sin egen hjärnaktivitet. Vad gör man inte för att få bra betyg innan det är dags för att åka till arenan för att få sina betyg och ta farväl av sina nation tjejer. 


Timmarna gick otroligt snabbt och examen var innanför dörren. Brooke skyndade sig till arenan för att få en bra plats och hon hoppades på att hon skulle hålla sig på båda fötterna och inte ramla när hon skulle gå upp på scenen för att få sina betyg i handen. Det var något utav en mardröm som inte fick bli sann för Brooke. 


Allt gick bra i arenan och Brooke kom därifrån helskinnad. Nu väntades bara en massa farväl i huset och Brooke tog farväl av sina väninnor med tårarna i ögonen.
- Jag har fått vänner för livet, sa Brooke till tjejerna när dem stod i farstun för att vinka hej då. 


Brooke stod en bra stund nere vid vägkanten och tittade mot huset och alla sina vänner hon hade fått i huset, hon tänkte tillbaka till lektioner där en del av hennes klasskompisar hade suttit och sovit istället för att anteckna och ställa frågor till läraren. 


Bilen kom som skulle köra hem Brooke, hon suckade av lättnad men samtidigt av saknad som redan började bubbla inombords. Men hon insåg att hon var på väg hem för att kunna bygga upp ett liv för både sig själv och åt sina framtida barn, men tiden var knapp och hon var tvungen att agera. 


Slutbetyget blev ett MVG, Brooke var mycket nöjd med sig själv och kunde njuta av detta ett bra tag innan det avtar. 

2 kommentarer:

 1. Otroligt, hon tog examen med MVG som medelbetyg! :D

  Brooke måste vara så obeskrivligt stolt! :D
  Farväl är alltid jobbiga, men hon är på väg mot en underbar framtid. Det är jag säker på. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hon är grymt stolt, jag är också stolt över henne :D Alltid lika roligt när de lyckas med nått :D

   Radera

Tänk på detta innan du kommenterar!!

¤ Elaka kommentarer publiceras inte!
¤ Jag svarar alltid tillbaka på min egna blogg, så glöm inte att komma tillbaka och läs svaret!