torsdag 24 april 2014

Kapitel 44 - Förberedelser inför universitetet


 Då var det den tiden då liemannen kom på besök, denna gång var det inte någon sim utan ett djur som skulle lämna familjen. Katten Malva hade blivit gammal nog att åka iväg till himlen. Där hon skulle få träffa alla andra som gått bort.Finn har blivit småbarn och att lära sig gå är något som är viktigt. Mamma Salma försöker, men det är lite ostadigt att gå själv utan stöd. Men tur att mamma Salma inte står allt för långt bort utifall att han skulle ramla. Men å andra sidan så är fallet inte så långt.


 Esmeralda har blivit tonåring tillsammans med sin bror, hon har gått från ett barn till en ung och otroligt vacker kvinna. Som Esmeraldas faster Gabby så påminner Esmeralda om sin farmor Brooke till utseendet. Man skulle kunna tro att hon är Brooke när man tittar på henne, Jamie talar om för Esmeralda hur lik hon är sin farmor när hon blivit tonåring och hon kommer säkert bli ännu mer lik.


 Mitt i vintern såg någon i familjen en mystisk figur som låg ner i snön, dem tog in den för att kolla vad det är och visste inte alls vad dem skulle tro. Men Jamie hade sett något liknande när han var liten och dessa små tomtar kunde föröka sig.


 Esmeralda har fått upp ögonen för det atletiska och hon har bestämt sig för att åka till universitetet med sin bror när det väl är dags, därför förbereder sig båda för att få bra på de grejer de vill plugga.


 De testar och gör ett test för att se vart de ligger till, inte så bra eftersom de inte har så mycket färdigheter riktigt. Men de båda jobbar på det och dem hoppas komma in på universitetet och kan få ett stipendium båda två.


 Salma och Jamie fick ett mirakel, kanske inte det mirakel dem hoppades på. De hoppades på få lite bättre med pengar men istället fick dem reda på att Salma blev gravid, ett barn är alltid välkommet hos familjen Sims, men både Salma och Jamie oroar sig ändå för hur dem ska få pengar till att få mat på bordet åt sina tre barn och två av dem har blivit tonåringar.
 

 Dagen med stort D hade kommit och när barnet eller i detta fall barnen hade kommit ut så fick föräldrarna sig en riktig chock och kunde inte förstå hur det hade gått till. Det låg inte bara ETT barn i magen utan det låg FYRA stycken, två tjejer och två killar. Från vänster, Amelia, Aria, Brody och Bently. När Jamie och Salma kom hem till huset så trodde barnen inte sina ögon, vilken tur att Jamie har gjort Rob-B som kan hjälpa till med både barn och städningen när han väl fick dem egenskapschipen som behövdes.


 Jamie gör allt han kan för att få ihop pengar, och snabbt dessutom. Han har ju valt att gå över till skulptör jobbet istället för att få pengar snabbt, nu när han kan jobba med både sten och is så får han över 1000 simdaler för det han gör. Det mesta i sten han har dragit in är 1492 och i is 1231.


En väldigt fin skulptur över Rob-B, han blev även väldigt nöjd själv med hur det blev, inte för smal och inte för tjock. Jamie sålde kopian av Rob-B för 1231 simdaler.


 Salma har även hon bytt karriär då pengarna var viktigare att få in. Och att ha en trädgård vintertid är inte det enklaste, nu har familjen haft sina grödor i vardagsrummet vilket har blivit lite plats för de övriga sakerna. Salma har blivit författare, eller en nybörjare i det hela.


 Men detta är inte den enda nya grej som Salma har fått upp ögonen för att blogga på mobilen. Med både författarjobbet och bloggen hoppas hon att pengarna kommer trilla in. Om tvillingarna ska gå på universitetet så måste pengarna rulla in.


 Pontus har hittat en tjej som han börjat gilla, han försökte få en dans på balen men det lyckades inte. Nu har dem träffats ett par gånger, men ibland har det inte gått så bra för Pontus.


Pontus kände för första gången en känsla som han aldrig hade varit med om, kärlek. Han hade naturligtvis fått kärlek utav sin familj, men att få kärlek av en tjej utanför familjen var något helt annat och väldigt speciellt. Men skulle hans personlighet förstöra mellan Melody och honom? Vid flera tillfällen har hon nämnt att han har problem och att hon inte kommer stanna för att lösa dem.

Pontus har känt sig misslyckad ett fler tal gånger och önskar över allt annat att hon skulle gilla honom och att dem skulle bli ihop och senare gifta sig och skaffa barn. Han gillade verkligen Melody, men flera saker uppstår hela tiden, säger han fel saker? på fel sätt? eller vad är det som gör att hon tycker att han har problem och hon inte vill vara kvar och lösa dem?
Många frågor stormar i huvudet på Pontus men han kommer inte ge upp, Melody kommer att bli hans oavsett hur kämpigt det kommer bli.

4 kommentarer:

 1. Oj vad många barn! Stackars Jamie som han får slita nu för att få mat till sin stora familj, dock har han ju önskat sig en stor familj :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hihi, men varken Jamie eller Salma hade räknat med så många barn på en och samma gång =)

   Radera
 2. Herregud, fyrlingar... utöver barnen som dom redan har... :O
  Lance och Argus höll på att gå under med sina bebisfyrlingar ihop med läkarkarriären samt hundarna och då hade dom ändå bara dom fyra!

  Wow... jag hoppas dom tar sig igenom det här, med tanke på att ekonomin fortfarande är dålig för familjen! :O

  Stackars Pontus, det är inte lätt att vara tonåring... :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag fick mej en chock när jag fick veta att dem skulle ha fyrlingar :O Herre jösses säger jag bara.

   Radera

Tänk på detta innan du kommenterar!!

¤ Elaka kommentarer publiceras inte!
¤ Jag svarar alltid tillbaka på min egna blogg, så glöm inte att komma tillbaka och läs svaret!