tisdag 11 juni 2013

Kapitel 9 - Snön börjar smälta


Snön faller ner över Riverview som aldrig förr och Brooke har på känn att våren inte kommer att komma på ett bra tag. Hon avskyr kylan och denna blöta snö, hon vill ha varmt och soligt och risk att bli solbränd. Det vita täcket över marken får Brooke att verkligen rysa, det enda som egentligen är något positivt i det hela är att snögubbarna har börjat smälta och hon känner att det kanske börjar på att bli något bra utav det hela. Att våren är på gång och snart är det sommar igen!


Brooke stod och surfade på mobilen kväll, hon hade inte gått ut på hela dagen eftersom hon inte ville se snön överhuvudtaget. Hon satt inne hela dagen med och försöka skriva rapporter, läsa en bok, lagade mat och chattade med personer även pratade med Hal i telefonen! 


Nästa dag som Brooke vaknade, hoppade hon jämfota vid fönstret och var överlycklig över att snön äntligen håller på och smälta bort. Nu ville hon börja planera inför våren och sommaren och försöka få i ordning på både hus och trädgård. Men hur hon skulle göra är en evig fråga som Brooke ställer sig varje dag.


Brooke har varit så tankspridd att hon glömt att betala sina räkningar. Kronofogden kom på besök och tog några saker. Men Brooke håller huvudet högt och låter inte detta knäcka henne, hon måste se framåt. 


Snön har smält och Brooke har lagt undan sin vinterjacka och går nu till jobbet i enbart sin uniform. Hon kan äntligen njuta av livet igen och värmen börjar komma tillbaka. 


Brooke jobbar på och försöker göra sig en karriär inom polisen. Och ikväll var hon tvungen att åka till skolan för att undervisa för barnen och tonåringarna. När hon ser alla barn och föräldrar i skolan börjar hon att längta själv efter en egen familj. 


Regnet öser ner och Brooke är tacksam över att hon har ett tak över huvudet. 


Äntligen har Brooke kunna köpa en säng att sova i istället för sovsäck. Brooke sitter ofta vid schackbrädet, så ofta hon kan. 


När hon inte sitter vid schackbrädet ligger hon i sängen och läser en bra bok. Hon älskar sin nya säng och ligger och drar sig länge på morgonen.


Samma natt så kom en inbrottstjuv på besök och inte tog han något från Brooke då hon hade ett inbrottslarm. 

2 kommentarer:

 1. Åh, så Brooke är en sommarmänniska? :D
  Själv är jag en höst och vintermänniska. Älskar den svala, kalla luften och snön. :)

  Det är bra, Brooke! Stå på dig. Snart är det din tur att finna kärleken och få barn. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hon är som mig, hon verkligen avskyr snön =(

   Radera

Tänk på detta innan du kommenterar!!

¤ Elaka kommentarer publiceras inte!
¤ Jag svarar alltid tillbaka på min egna blogg, så glöm inte att komma tillbaka och läs svaret!