tisdag 23 april 2013

Kapitel 2 - Solbränna


Äntligen var det dags för Brooke att se vad polisen hade att erbjuda. Det var inte så mycket att hurra för egentligen, Brooke började nere på botten men det är ju en början i alla fall. Skrivbordsarbete fick det bli en tid framöver för Brooke och först i ordningen så blev hon tjallare.Efter jobbet åkte Brooke till gymmet för att ta en väldigt kall dusch, duscharna på gymmet är inget att hurra för dem är slitna och folk har använt dem i all evighet. Gymmet är i behov av att få sig en upplyftning inte bara på toaletterna, resten av tomten också. Det går dock att duscha en snabbis i duscharna så man känner sig lite ren. 


Efter duschen gick hon till poolen för att simma lite, hon tävlade att hålla andan under vattnet mot flera simmar i området. 


Men denna omgång gick det inte alls bra för Brooke, hon förlorade tävlingen men var inte ledsen för det. Hon simmade en stund innan hon bestämde sig för att fortsätta dagen. 


Att inte ha något tak över huvudet är både praktiskt men även väldigt jobbigt, speciellt när det är soligt varje dag och det är risk för att bli solbränd på det negativa sättet. Till en början blev Brooke solbränd och var fin gyllenbrun. men det övergick snabbt till solbränna som sved och gjorde ont och hon såg ut att vara en kokt kräfta.


Det var inte bara ansiktet som hade fått sig en omgång av solen, Brookes kropp hade fått utstå solens strålar för mycket de senaste dagarna sen hon flyttat till Riverview. Hon hade inte så mycket skugga på tomten eller ett tak över huvudet.


Hon kände verkligen att hon var tvungen att jobba så mycket som möjligt och jobba över så mycket hon kunde så att pengarna kom in i kassan så ett hus kunde byggas. I alla fall en liten stuga så hon kunde komma bort från solens strålar lite då och då.


Brooke önskade verkligen att det fanns någon kräm man kunde smörja på kroppen för att minska att man blir solbränd på det här sättet igen, många kan väl tycka att man ska vara mer försiktig i solen när solen är stark på sommaren, men hur ska man kunna vara försiktig när man inte äger något tak över huvudet?


Benen kändes ganska okej, det var mer ansiktet, axlar och armar som hade fått tagit mest av solen.  


Det började bli kväll och Brooke kände att det var dags att åka hem och ta något att äta innan det var dags för att sova på den nästan tomma tomten som hon ägde. 


I dag fick det bli höstsallad som hon kunde göra då hon inte har någon spis så fick hon nöja sig med kall mat tills hon hade råd att göra en varm måltid. 


Äntligen hade Brooke råd med en dusch, nu kunde hon duscha utan att behöva åka till gymmet för att ta en kalldusch där.


Det var äntligen dags för att avsluta en lång dag och sova några timmar innan nästa dag kom med stormsteg. Brooke suckade lätt och kände sig lite halv krasslig och hoppades på att lite sömn skulle göra susen. 


Den natten hade hon svårt att sova inte bara för att någon herrlös liten hund var på besök och skällde på postlådan utan anledning. Brooke försökte flera gånger schasa iväg hunden men lyckades inte så bra. Hennes ork var minimal och orkade väl egentligen inte bry sig om hunden, det var ju faktiskt skönt med lite sällskap. 


Nästa dag då Brooke vaknade mådde hon inte alls bra. Hon kände att hon var tvungen att ringa till jobbet och sjukskriva sig.
- Hej, det är Brooke Sims, jag kommer inte in i dag då jag blev sjuk under natten.
- Hej Brooke, tråkigt att du är sjuk, krya på dig och hoppas du känner dig bättre snart igen.
- Tack det hoppas jag också.

Brooke la på och funderade på vad hon skulle göra, hon kände att hon egentligen hade behövt gå till jobbet för att tjäna in pengar. Men det fick bli så här och hon kände att hon var tvungen att hitta på något annat sätt för att få in pengar. Men hur?

2 kommentarer:

 1. Det är svårt att skydda sig från väder och vind när man inte har ett hus att vara i. :(

  Men det är alltid svårast i början! Fortsätter hon att kämpa på så har hon snart ett fint hem innan hon vet ordet av det. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är jag säker på :D Bara hon kämpar på så går det =)

   Radera

Tänk på detta innan du kommenterar!!

¤ Elaka kommentarer publiceras inte!
¤ Jag svarar alltid tillbaka på min egna blogg, så glöm inte att komma tillbaka och läs svaret!