måndag 22 april 2013

Kapitel 1 - Ny stad, Ny början, Nya möjligheter


345 Riverblossom Hills Drive är Brooke's nya adress, där hennes nya liv skulle börja. Men det blev inte som hon hade tänkt sig. Hennes budget blev mindre än vad Brooke hade hoppats på.


När Brooke hade bestämt sig för den tomt hon nu hade köpt kände hon sig väldigt orolig över hur hon skulle klara sig på endast 1300 simdaler. Hon titta runt på tomten och insåg ganska snart att tomten var gigantisk, hur skulle hon kunna få ett hus i den här takten?


Brooke köpte lite möbler i hopp om att hon skulle kunna få i sig något, men kylskåpet gapade tomt och hon blev ännu mer orolig över hur hon skulle klara sig. Hon tog upp sin plånbok som låg i handväskan och fick en klump i magen. Endast 75 simdaler kvar i plånboken, hur ska hon kunna köpa mat? 


Brooke ringde en taxi och tog sig till affären för att se om de hade något gott för endast 75 simdaler. Men både frukt och grönsaker är dyrt och man får inte alls mycket för så lite.


När Brooke ändå var i centrum ville hon åkte runt och kolla lite på staden. Hon åkte till det lokala gymmet och kollade lite där, då hon inte har något tak över huvudet så blev det otroligt varmt och jobbigt att vara i solen hela tiden. Gymmet var en perfekt plats just för en varm dag som denna då dem hade en pool. 


Poolen såg väldigt inbjudande ut. Hur kunde en pool se så himla skön ut när man är så varm?
Brooke gick i utan och tveka och simmade lite grann innan hon for hem igen mot den nästan tomma tomten.


När Brooke kom till tomten igen så kom någon sim i en konstig kostym. Brooke försökte att inte skratta åt personen och försökte hålla masken.


- Vem är du?
- Jag är från universitetet, jag kommer hit med en gåva till dig.
- Universitetet? Finns det ett universitet här?
- Ja en bit utanför staden finns ett universitet som man kan åka och plugga i om man vill. Det finns ett anslagstest om du vill se om du kan komma in på universitetet.
- Okej, tack så mycket. Det ska jag fundera på och ta.


Det tog inte många minuter efter att maskoten hade åkt innan Brooke slet åt sig ett test i startkitet.
"Hmm, få se nu. Ah detta är ju inte så svårt" tänkte Brooke.


Det tog en stund innan Brooke fick sitt resultat, och hon blev chockad över hur dåligt det gick. Hon bestämde sig för att inte göra testet igen förrän senare då hon hade fått in mer pengar då hon inte alls kunde åka iväg och plugga då hon inte fick något bidrag.


Natten kom med stormsteg och dagen hade flugit iväg. Som tur var vädret första natten på topp och stjärnorna låg som ett täcke över himlen. I morgon kommer första dagen på jobbet. Brooke väntade med spänning på att morgonen skulle komma.


Klockan är nu runt fyra på morgonen och Brooke ligger fortfarande och sover så gott. Brooke kan knappt vänta på att klockan ska bli så pass mycket att hon kan gå upp för att göra sig i ordning för första dagen på sitt nya jobb, sin nya början av ett perfekt liv.


"Okej, vad ska jag göra först?" Brooke stod och funderade en stund innan hon bestämde sig för att äta något innan jobbet. Hon kunde inte duscha då hon inte ägde någon dusch så duscha fick hon göra på gymmet efter jobbet.


Till frukost blev det en skål med yoghurt med lite sylt i. Brooke hade inte råd med att göra några våfflor eller pannkakor, det hade hon ändå inte kunnat göra i alla fall. Hon hade ju ingen spis. Hon längtade tills hon kunde göra varm mat som hon kunde njuta utav.


Samåkningsbilen kom och Brooke skyndade sig till bilen för att åka till jobbet. Hon kände sig glad och väldigt hoppfull för dagens jobb. 

6 kommentarer:

 1. Äntligen är din Legacy igång! :D

  Det ska bli jättespännande att se hur Brookes liv kommer att bli här i Riverview. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det ska bli intressant. Dock så går ju tiden så jäkla fort när man har den på normal livslängd. Känns som om det är för lite.

   Radera
 2. Intressant! :) Ska följa...

  SvaraRadera
 3. Verkar bli en intressant legacy! Tänker nog följa

  SvaraRadera

Tänk på detta innan du kommenterar!!

¤ Elaka kommentarer publiceras inte!
¤ Jag svarar alltid tillbaka på min egna blogg, så glöm inte att komma tillbaka och läs svaret!