fredag 3 maj 2013

Kapitel 3 - Buande och tummen ner


Brooke inser att hon behöver få in mer pengar så fort som möjligt, att använda billiga prylar är inget jag vill rekommendera någon. Toaletten svämmar över stup i kvarten, all mat smakar kylskåp och allt annat går också sönder. Brooke vet inte hur mycket hon orkar med alla dessa billiga prylar.Trädgården behövs skötas om, vattna, ta bort ogräs och skörda. Mycket jobb blir det med en trädgård, men Brooke är tvungen att ha en trädgård så hon kan få in mer pengar. Men hon inser att hon kommer få kämpa när vintern kommer. 


Hon har inte mycket pengar, men en bok någon gång ibland går väl an om den inte är för dyr. Brooke försöker hålla pengarna i styr men det är svårt för henne då hon älskar att shoppa. 


Att enbart jobba hos polisen räcker inte, och Brooke har funderat ut något som hon kan tänkas att ordna upp sin ekonomi så hon kan få ett lite större hus, och kanske börja på universitetet. Länge och väl funderade hon, och äntligen kom hon på något. Fiske, att fiska är ju något som vem som helst kan göra, hur svårt är det egentligen. Brooke tog sig till en damm och började fiska, och det funkade fisk fick hon i sin hand som hon senare skulle sälja.

Walter Grisby, Yvette Grisby, Brooke Sims och Don Lothario
Brooke deltog i en korvätartävling på festivalen. Hon har alltid velat gå på såna här festivaler för att träffa nytt folk, äntligen fick hon chansen till det. Hennes föräldrar lät henne knappt gå ut på helgerna i mellan åt, men det hindrade inte henne från att smyga ut om nätterna och festa som tonåring. 


Brooke vann inte det gjorde Walter Grisby. Men Brooke var inte ledsen för det, det kommer alltid nya tillfällen att tävla på. Brooke var ny i staden men hade fått ganska många att prata med den här dagen, men hon kände att det var dags att gå från festivalen och göra något annat.


Hon gick ifrån festivalen och såg ett frö som hon genast plockade upp, ju mer hon letade desto mer hittade hon. Det var många frön hon inte kunde plantera då hon inte hade den rätta kunskapen för att sköta så avancerade grödor.


Den kurrande magen gjorde Brooke påmind om att hon knappt hade ätit något, det hon hade ätit på korvätartävlingen hade hon fått upp strax efter då det var alldeles för mycket för hennes mage. Att äta så fort som hon gjorde var inte alls bra och nu var hon hungrigare än någonsin. När hon var ute och plockade frön började även regna så hon bestämde sig för att åka till grillen för att äta lite grann, denna gång lite lugnare än tidigare.


Som tur var slutade det och regna Brooke gick och la sig ganska snabbt då hon var trött. 


Nästa morgon var det regn hela dagen, det tog inte slut. Brooke bestämde sig för att ta med sovsäcken i ryggsäcken för att åka till gymmet efter jobbet och sova där. 


Att sova på gymmet var något som Brooke skulle få ångra resten av sitt liv. Eller i alla fall i några veckor då hon var det heta samtalsämnet i centrum. Många pratade om hur hon sov i entrén för att få skydd ovanför huvudet då många hade lagt märke till att hon inte hade något hus på sin tomt. 


Varje kväll och morgon som hon sov på gymmet var det många som buade och gjorde tummen ner för henne. Hur kan det vara så att folk är så elaka? De anar inte hur Brooke har haft det under sin uppväxt, hur kan de döma henne efter detta?


Brooke sov på gymmet många kvällar i rad, i säkert två veckor sov hon i gymmet för att kunna få komma bort från regn och åskan som var utanför dörren.


En morgon hade Brooke fått nog av att sova på gymmet, alla trodde att hon låg och sov när alla kom in på gymmet. Men hon låtsades sova. 


Brooke kände att hon behövde springa av sig lite. Vilket hon gjorde och resten av dagen gjorde hon ingenting. Hon åkte hem till sin tomt då mörkret redan har lagt sig över staden.


Zombie attack, och regn på det hela. denna natten orkade inte Brooke åka någonstans. Hon insåg att natten skulle bli lång och väldigt kall. 

2 kommentarer:

 1. Stackars Brooke! :O :'(

  Så hemskt att folk ska vara så elaka! Bara för att hon har det svårt ekonomiskt och inte har någonstans att ta vägen... usch, säger jag bara.

  Ge inte upp, Brooke. Det kommer bli bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är synd om henne :( Men jag är helt säker på att hon kommer klara sig fin fint :D

   Radera

Tänk på detta innan du kommenterar!!

¤ Elaka kommentarer publiceras inte!
¤ Jag svarar alltid tillbaka på min egna blogg, så glöm inte att komma tillbaka och läs svaret!