måndag 30 september 2013

Kapitel 28 - Sysselsättning för att tänka på annat


Jamie har frågat sig flera gånger hur det kommer sig att liemannen kommer till dem så ofta. Det tar på krafterna att få dödsfall så tätt inpå varandra, Jamie vet inte hur länge hans mamma orkar med. Orkar hon verkligen fler dödsfall? För att ha annat och tänka på så försöker Jamie och hålla igång hela tiden och alltid ha något att göra, lite städning av huset är ju en sak man kan göra. Jamie gillar och städa i huset, eller ja kanske inte alltid med för det mesta. 


Han tar hand om tvätten också när han ändå är igång, alla tvättkorgar är nästan fulla och det var dags att fixa med tvätten. Han kan inte låta bli att tänka på alla dödsfall de haft i familjen, först hans pappa som dog strax efter att de flyttat till Isla Paradiso, Hachiko en trogen vän som kommer alltid vara saknad, sen dog hans mamma men blev räddad av Tikki som i sin tur var näst på tur för att följa med liemannen. .

Brooke har skuld för att Tikki dog strax efter att hon hade blivit räddad. Jamie försöker att prata med sin mamma och säga att det inte är hennes fel att Tikki dog så snabbt efteråt.


När Jamie har gjort klart sysslorna så går han in på sitt rum och försöker göra en skulptur av Is som han förhoppningsvis kan sälja för en bra slant så dem får ännu lite mer pengar i kassan. När Brooke dör skulle Jamie vilka göra något helt annat med huset. Kanske göra ett mindre hus och få mer tomt så dem kanske skulle kunna skaffa sig en pool av något slag. Få möjlighet att få en bättre planlösning av huset, på nått sätt ska han göra en bättre lösning än vad de har nu.


Skulpturen börjar ta sig en form, en form utav ett lejon som sitter ner. Jamie känner sig lite smått nöjd med det han har åstadkommit och tycker det ska bli kul att sälja detta konst för ett bra pris. Och nog fick han ett bra pris för sitt konstverk, över 200 simdaler fick han och det får han väl egentligen vara ganska nöjd med.  


Kvällen kom och det var dags för att äta lite middag, Jamie hade ätit mat men kände att han ville göra sin familj sällskap så han satt ner och läste en bok han länge velat läsa. Men det var svårt att koncentrera sig då tvillingarna börja tjafsa om något som Jamie inte orkade lyssna på. Kanske var det dags för dem att flytta till eget?


Det var dags för Jamie att bli vuxen. Som sin mamma kände han en viss stress att han nu måste hitta en partner innan det är försent. Han vill både gifta sig och få barn innan han blir alldeles för gammal för att mista sina chanser till att föra sitt eget arv vidare.


Gabriel hade bjudit över en arbetskamrat vid namn Persephone Han, men han insåg senare att hon inte alls var hans typ så han struntade i henne totalt och då gick Jamie fram till denna tjej i hopp om att hon kanske var den rätta. Men Jamie insåg ganska snart att hon var sin lillebrors kollega och att hon inte alls var hans typ heller. Han försökte få henne att förstå att de kunde vara vänner, hon blev arg då hon hade blivit nobbad från två killar på en och samma kväll. Hon kände sig förödmjukad och kunde inte stanna kvar en minut till. 


Jamie gick in på onlinedatingsidan för att se om det fanns någon rolig typ där. Han hittade en väldigt intressant tjej som han genast tog kontakt med, hon ville träffas redan samma kväll och han tänkte att det inte skulle skada. Salma Pilelinger var hennes namn och han kunde inte slita sin blick ifrån henne, och hon kunde inte slita sin blick från honom. Jamie kände att detta var seriöst och han har aldrig känt så här i kroppen förut, var detta den rätta?

3 kommentarer:

 1. Äntligen någon för Jamie! :D
  Tiden går så fort... han redan är vuxen. :O

  Men det gick bra för Brooke att hitta Hal som vuxen och hon fick sin drömfamilj. Jag hoppas att det kommer gå lika bra för Jamie. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det går väldigt fort =) Ja jag hoppas också han får sin drömfamilj =)

   Radera
 2. Ja Jamie verkar vara Kär! Härligt! :-D

  SvaraRadera

Tänk på detta innan du kommenterar!!

¤ Elaka kommentarer publiceras inte!
¤ Jag svarar alltid tillbaka på min egna blogg, så glöm inte att komma tillbaka och läs svaret!