torsdag 5 september 2013

Kapitel 25 - Sorg, nya människor och ny stil


Att bosätta sig i en helt ny stad när man endast har sin familj vid sin sida och inte hittat några vänner ännu så kan det vara tufft. Speciellt när ens make går bort hastigt och lustigt utan egentligen en varning innan. Brooke har fått tagit del av att förlora sin make hastigt och lustigt utan någon större varning. Hon sörjer nu sin make och kan inte tänka på ett liv utan honom. Hon önskar att han finns vid hennes sida hela tiden. - Hur länge har du varit uppe mamma?
- Jag har varit uppe en bra stund nu, jag hade lite svårt och sova.
Jamie tittade på sin mamma lite smått orolig men hon försäkrade honom om att hon mådde bra och att det säkert bara var vädret som fick henne och sova dåligt. Jamie gick till soffan och satte sig och läste en stund, men tankarna på sin mamma flög runt i huvudet och han kunde inte riktigt släppa det korta samtalet de hade innan hon var tvungen och gå till jobbet. Jamie försökte släppa tankarna han hade men det var svårt, han förstod att Brooke saknade Hal det gjorde ju han också. Men den som tar allt hårdast ändå är nog hans mamma, han vet inte alls hur han ska göra för att underlätta i hennes sorg. Han önskar dock att han kunde ta bort hennes sorg, kanske inte helt och hållet men nästan. Jamie såg att hans lillebror hade ringt en tjej, både han själv och Gabriel fick sig en smärre chock när de såg att hon kom och bar på ett småbarn som visades vara hennes. Gabriel blev lite smått sur och irriterad och förstod inte varför hon inte sade något på telefonen, men han nämnde inget om det och när han frågade om hon hade någon partner fick han veta att hon var gift. Så Gabriel tackade för sig och sa att hon kunde gå samma väg som hon kom. Medan Jamie såg hur besviken Gabriel blev var han tvungen att åka till sitt jobb på stranden. Han hoppades lite på att det inte skulle vara så mycket folk på stranden, det är ju iskallt i vattnet och Jamie har väl inte någon större lust och ta sig ett dopp i det iskalla vattnet. Jamie tittar runt på stranden och inser att det är några få simmar som går i vattnet. Han håller ett öga koll på dem så att de sköter sig i vattnet och att de inte får kramp så de drunknar. Än så länge är det lugnt och Jamie tittar runt lugnt över vattnet och över stranden. Men så fort som Jamie vänder sig om hör han hur någon ropar på hjälp. Han vänder sig snabbt om och inser att det är en sim som behöver hjälp. Han springer mot vattnet och tvekar inte utan hoppar i så fort han kommer ner till vattenbrynet. Medan Jamie försöker komma ner i vattnet så fort som möjligt så är det ännu en sim som behöver hjälp innan han drunknar. Jamie skyndar sig så gott han kan och hoppas på det bästa att han hinner till båda utan att behöva förlora någon utav dem. Strax innan Jamie kommer fram till den första han ska rädda så kommer hans syster Gabby och hjälper till men Jamie hinner till den andra också och hjälper honom så att de båda kan komma till säkerhet. Alla fyra simmar in till land och den ena simmen kollapsar mitt framför fötterna på Jamie så han får göra hjärt och lugn räddning på platsNär arbetsdagen var slut bestämde sig Jamie för att åka till frisören och göra sig lite snygg. Han har tröttnat på både frisyren och hårfärgen han har så han ville förnya sig lite.
- Hey snygging. Läget med dig?
Jamie inväntade ett svar, men inget svar kom. Det kanske inte var så konstigt eftersom han talade med sin egen spegelbild, hade någon sett honom nu hade han fått skämmas ihjäl.  Jamie blev supernöjd med resultatet han fick. Har han ett sinne för mode kanske? Jamie åkte hem nöjd och glad, äntligen hade han fått göra något annorlunda än att bara ha samma frisyr hela tiden. 

3 kommentarer:

 1. Hur kan man bada mitt i vintern på det där sättet!? Jag började ju frysa bara av att titta på vattnet...

  Jag älskar Jamies nya stil! :D
  Det passar honom jättebra och han blev ruskigt söt i sin nya frisyr. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har frågat mig samma sak. Jag trodde faktiskt inte att Jamie skulle behöva gå ner i vattnet när det var så kallt. Men jo han var tvungen att gå ner i det iskalla vattnet, får hoppas på att han inte blir sjuk på kuppen!

   Radera
 2. Åh stackars både Gabriel och Jamie ... Men HEY vilken snygging han blev med den nya frisyren :-D

  SvaraRadera

Tänk på detta innan du kommenterar!!

¤ Elaka kommentarer publiceras inte!
¤ Jag svarar alltid tillbaka på min egna blogg, så glöm inte att komma tillbaka och läs svaret!