fredag 23 augusti 2013

Kapitel 24 - Storebror är sur på lillasyster
Jamie är inte den enda i familjen som har hittat ett jobb och en karriär inom livräddare, även hans syster Gabby har hittat till livräddare och han kan väl tycka att det var hans arbete från första början.
- Sluta se så otroligt sur ut varje gång du ser mig på stranden är du snäll. 
Jamie blänger på sin syster i hopp om att hon ska fatta vinkeln att hon ska sluta jobba som livräddare och hitta något annat istället. Men Gabby är fast besluten om att hon ska stanna kvar i yrket hon känner att hon trivs med.- Kom igen brorsan, det är väl inte så farligt att ha sin syster på samma strand som en själv. Vi kan ju hjälpas åt på ett bättre sätt än om du vore ensam.
Han blängde fortfarande ilsket på sin syster men erkände väl lite för sig själv att hon hade rätt till en viss del. Det skulle vara lättare och hjälpas åt än att jobba helt själv, han bestämde sig för att sluta sura och uppskatta hennes hjälp istället.

Jamie och Gabby kollade på en man som gick i havet för att bada och båda observera mannen då båda två tyckte att han verkade vara lite svag för att gå ut och simma just nu. Det var en varm dag för att vara höst men det är fortfarande så varmt att man kan bada om man skulle vilja.  


Till bådas förtvivlan hade dem rätt angående mannen som gick i för knappt två minuter. Han ropade på hjälp och Jamie hoppade i så fort han kunde för att hjälpa mannen. I farten drog han av sig t-shirten som skyddade honom lite för att bli bränd av solen och när han kom fram till vattnet så försökte han skynda sig så snabbt han kunde så han skulle hinna fram till mannen innan det var försent. 


Jamie såg mannen åka under vattnet flera gånger under den tiden han var på väg mot honom. Han fick en adrenalinkick av och se mannen kämpa mot vattnet och han hittade kraften till att simma ännu snabbare. 


Jamie kunde andas ut och även mannen som nu fått något och hålla i och simma i land. Mannen började prata med Jamie men han försökte tysta ner och be honom att spara på krafterna tills dem kom i land.

De båda simmar mot stranden och Jamie tänker att snart är arbetspasset slut och han får åka hem och ta det lugnt. Men än är inte faran över. 


Från stranden tittade Gabby och var på väg ut mot mannen som behövde hjälp men hon insåg att Jamie hann före och hon gick upp på land för att hålla utkik efter de andra som fanns på stranden. 


Jamie och mannen var uppe ur vattnet, men så fort som de kom upp så kollapsa mannen mitt framför benen på Jamie och han fick tänka snabbt och agera ännu snabbare. Jamie hade ingen aning om vad mannen hette så han kunde inte försöka få kontakt med honom genom att ropa hans namn.


En annan sim som var på stranden kände igen mannen som låg på stranden och berättade vad mannen hette. Andrei Varadi var namnet på den medvetslösa mannen och det gjorde det mycket enklare för Jamie att arbeta och försöka få kontakt med Andrei.

Till slut öppnade han ögonen och andades som han skulle, Andrei tyckte väl att han kände sig konstig så Jamie föreslog att han skulle åka till sjukhuset för att kolla så det inte har uppstått några problem. Andrei höll med om att det kanske vore det bästa och göra.


När både Jamie och Gabby kom hem så börja Jamie att oroa sig för Gabby att hon inte skulle klara av jobbet. När hon kom hem föll hon på golvet och somnade, Jamie får dock ha i åtanke att det var första dagen som hon jobbade och hon kanske var för nervös för att sova. Men han hoppas på att det går bättre och sova för henne efter att hon fått mat i magen. 

3 kommentarer:

 1. Snacka om en intensiv dag på stranden. :O

  Men superbra jobbat av Jamie! Vilken känsla det måste vara att ha lyckats rädda livet på Andrei. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen, även för mig var det svettigt hihi =)

   Radera
  2. Det kan jag tro! :D

   Jag minns hur jag hade hjärtat i halsgropen första gången som någon av mina simmar jobbade som brandman och kom till ett hus med simmar som satt fast under bråte och var instängda i rum... :O

   Radera

Tänk på detta innan du kommenterar!!

¤ Elaka kommentarer publiceras inte!
¤ Jag svarar alltid tillbaka på min egna blogg, så glöm inte att komma tillbaka och läs svaret!