fredag 5 juli 2013

Kapitel 21 - Gabby lär sig dykarfärdigheter

Brooke ville prata med Hal om deras framtid i Riverview. 
- Hal, vi behöver prata om hur vi ska göra. Ska vi bo kvar här eller ska vi flytta till Isla Paradiso.
- Hur känner du för det hela Brooke?

- Jag vet inte riktigt, jag skulle nästan vilja prova något nytt. Jag har tröttnat att bo i den här staden och jag känner mig uttittad och utblottad från min tid då jag inte hade något.
- Då tycker jag vi berättar för barnen att vi flyttar till Isla Paradiso
Brooke och Hal ropade på sina barn och berättade nyheten. Jamie, Gabby och Gabriel blev eld och lågor och ville åka direkt. 


Brooke kollade om det fanns några flygbiljetter till Isla Paradiso och dem hade tur, det fanns exakt fem stycken biljetter och djuren kunde följa med i samma vända. Gabby var nog den som såg det mest fram emot att åka till en exotisk Ö och få bo där resten av livet. Hon kunde inte förstå att det hon drömt om så länge skulle komma till att bli verklighet. 


Familjen leta genast efter den största tomt de kunde hitta och byggde ett hus för de pengar de hade fått med sig från Riverview. Huset blev stort och rymligt och alla fick ett eget sovrum och egen toalett. Efter att familjen kommit och försökt att börja återgå till sina liv och fortsätta med det de höll på med så fyllde Tikki år. Hon var inte den enda som fyllde nämligen..Gabby trivdes som fisken i vattnet, och kände att hon hade kommit till rätt plats. Detta var hemma, hon kunde i och för sig erkänna att hon saknar kompisarna hon hade i Riverview men med tiden kommer hon finna nya vänner och hon är inte orolig. Både hon och Gabriel försöker att göra sina läxor då dem ligger illa till i skolan. I betyg har båda G men inte mer än så. Brooke var orolig för det här och både Gabriel och Gabby erkände att de hade fokuserat mindre på skolan den senaste tiden, vilket gjorde Brooke rasande.


Gabby och resten av familjen åkte till stadshuset där det var examensdags för Jamie då han hade blivit ungdom och kunde flytta hemifrån. För stunden ville han bo hemma ett tag till då han kände att han inte riktigt hade något behov av att flytta direkt. Hans lillasyster tyckte det var ett bra beslut för hon om någon hade saknat sin storebror. 


Hon stod och tittade på sina bröder när de spelade lite bordstennis, men hon tröttnade ganska fort och funderade istället på vad hon istället kunde göra. Både Gabriel och Jamie tyckte att bordtennisen var riktigt rolig och kunde stå här i timmar utan att tänka på annat. 


Gabby tog sig till vattnet och åkte sedan till laboratoriet som ligger på forskningsön. Där skulle hon lära sig färdigheten till att kunna dyka i havet. Och upptäcka havets botten. 


När lektionen var slut åkte hon till en badstrand och plaskade lite i vattnet, snorklade upp sig i färdigheten och bara njöt av den lediga tiden hon fick innan hon var tvungen att åka hem för att gå och lägga sig för att åka till skolan nästkommande dag.


När Gabby hade snorklat klart stod hon och blaskade vid strandkanten och funderade på vad hon skulle göra härnäst. Hon kunde ju inte stå och blaska i strandkanten hela dagen, så hon bestämde sig för att gå upp till stranden istället. 


Hon tog fram sitt badlakan och la sig på stranden för och läsa lite i en bok hon hade med sig. Men det tog inte lång tid förrän himlen öppnade sig och regnet öste ner över Gabby. Så hon skyndade sig för att åka hem igen. 


Jamie har valt en karriär som badvakt. Han jobbar mellan 10-18 Jamie har inte räddat någon men hoppas på att han ska kunna få rädda 50 simmar. 


Han kikar efter om det är någon i vattnet, men det är rätt så folktomt och Jamie har inte så mycket och göra när han sitter vakt. 


När Gabby kom hem och hade duschat och ätit lite så gick hon in i hennes pappa och mammas sovrum för att hämta tvätten, men det blev aldrig så då Hal började må dåligt och hans hjärta slutade slå. Dem gjorde allt de kunde, men ingenting hjälpte och Hal's liv gick inte och rädda. 


Brooke är helt utom sig av sorg och hon förstår inte hur hon ska klara av att fostra sina barn och leva sitt liv utan sin make. Hur ska hennes liv kunna fortsätta utan Hal? 

3 kommentarer:

 1. Ånej, Hal...! :'(

  Så tragiskt, precis när deras nya liv i Isla Paradiso hade börjat... :'(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm så himla synd =( han var inte redo..

   Radera
 2. Åh nu kanske deras nya liv inte blir så bra som dom tänkt. Hoppas dom fixar det bra nu trots allt ...

  SvaraRadera

Tänk på detta innan du kommenterar!!

¤ Elaka kommentarer publiceras inte!
¤ Jag svarar alltid tillbaka på min egna blogg, så glöm inte att komma tillbaka och läs svaret!