onsdag 21 augusti 2013

Kapitel 22 - Gabriel försöker räcka till


Att komma till en helt ny stad är inte alltid lätt. Gabriel tycker om att dem flyttade från Riverview och kommer inte sakna staden alls. Det enda han egentligen kommer sakna är vännerna som han fick där, han önskar att han hade haft lättare och hitta vänner här i den nya staden Isla Paradiso. Han har märkt även på sina syskon att de saknar sina vänner och bekanta som de fick där, men glada för att de funnit Isla Paradiso och de kan inte ens drömma om att åka tillbaka till Riverview.

Riverview kommer alltid finnas där i deras minnen det var ändå där dem föddes och deras första år i livet, var Riverview ändå deras hem. Det var där dem lärde sig gå och prata, gå i skolan och få nya erfarenheter i livet. Nu har andra tider kommit och Isla Paradiso är staden där dem ska fortsätta leva och umgås, skaffa vänner och även pojkvänner och flickvänner. Och även skaffa barn med sina respektive. Men ingen av Sims barnen har egentligen hittat någon som de verkligen skulle vilja spendera resten av sina liv. Men det gör inget, det tycker i alla fall inte Gabriel, han tar det som det kommer och ska försöka att inte skynda på processen som hans mamma gjorde.

Gabriel och Gabby tar examen och kan hitta nya vägar i livet. Gabby har redan hittat ett kall, livräddare, precis som deras storebror Jamie är. Gabriel har väl egentligen inte hittat sitt kall ännu, han letar fortfarande.


Gabriel var så stolt över sin syster, hon hade fått den stora äran att bli hederstalare på examen. Alla i familjen var otroligt stolta. Även deras pappa som fanns i deras minnen och i vinden var stolt över sina barn. Gabriel kände en otroligt saknad av sin pappa som inte för allt så länge sen dog på grund av hög ålder. Gabriel tyckte det var orättvist att han fick lämna jordelivet så pass snabbt, han var inte så gammal att han behövde dö. Han tänker ofta på sin pappa och även på sin mamma som får leva utan sin partner. Hon har svårt att gå vidare och vill inte hitta någon annan, hon vill fortsätta leva tillsammans med Hal. Men alla vet att det inte är möjligt längre.

Gabriel försöker trösta sig själv och även hans mamma att pappa Hal finns i deras minnen och deras närvaro utan att dem ser honom, han vakar över dem så mycket han kan och orkar med. Det är en liten tröst att veta att han finns här. Det enda som egentligen betyder något är att veta att han finns här. Hans urna står fortfarande i huset då Brooke har svårt att släppa taget. Gabriel, Gabby och Jamie har förståelse för sin mamma och låter urnan vara kvar tills det är dags för att vända på bladet och börja ett nytt kapitel, men det är det för tidigt för.


Gabriel har gjort en profil i den lokala dejtingsidan på Internet. Han har inga stora förhoppningar egentligen på att det ska gå vägen och han ska hitta någon att spendera sin tid med. Men lite kul tycker han att det ändå är att vara med där för att kolla vad det finns för folk på ön. Det kommer många turister men dem låter Gabriel vara och inte tittar på så mycket då dem enbart är på ön för att just ha semester. Han vill ha någon som bor där eller kan tänka sig att flytta till Isla Paradiso. 

Gabriel har fått många meddelande från kvinnor, i alla åldrar även kvinnor i hans mammas ålder men dem ignorerar han och försöker glömma att de ens skrivit till honom. Hur elakt det än är så kan han inte gifta sig med en så pass gammal kvinna. Han vill ju skaffa barn och dessutom gifta sig och stadga sig, hur skulle det gå att börja dejta en så pass gammal kvinna?

Han slog genast bort den tanken, det skulle ju inte gå. De skulle ju få adoptera om de skulle vilja ha barn ihop. Och det är inte Gabriels tanke, han vill ha biologiska barn tillsammans med den han förälskar sig i.


Gabriel är en kille i sina bästa år. Han gillar och fiska och gå upp på morgonen och åka till något fridfullt fiskeställe och bara står där i timtal. Men ibland blir han kanske lite för ivrig på att han ska få en massa fisk på kroken. Han är en god kille som vill allas bästa och han är dessutom ett övernaturligt fan. Musiken är han allätare på men lyssnar helst till R&B, gillar maträtten Shawerna, han gillar färgen svart och har fisk som stjärntecken, är det därför han gillar och fiska så mycket tro?


- Åh Gabriel....
- Vad är det mamma? 
- Jag önskar...
- Vad önskar du?
Brooke tystnade och tittade på sin son och sedan på urnan som stod på en hylla på väggen. Gabriel förstod vad hon försökte säga och blev lite tårögd bara tanken på att hon önskar att hans pappa fortfarande var i livet.
- Mamma, vi får försöka att göra det bästa av situationen. Pappa skulle inte vilja se oss lida så mycket som vi gör, han vill att vi blickar fram och låter tiden läka alla sår. 
- Det blir inte direkt lättare och leva utan din pappa, han var mitt livs kärlek och jag älskar honom fortfarande. Varje gång jag känner det minsta glädje i kroppen så påminns jag hela tiden att jag inte kan berätta för din pappa m saker som händer i våra liv. Jag önskar jag fick mer tid med honom.

Gabriel förstod sin mamma ännu bättre och insåg att hon lider mer än vad han trodde. Hur ska han göra för att hjälpa henne och inse att hon får gå vidare med sitt liv, och att pappa inte alls skulle bli arg på henne för att hon har det trevligt. 


Gabriel satt i soffan vid bokhyllan och funderade hur han kunde hjälpa sin mamma, men ingenting kom upp. Det enda han blev exalterad åt var att han hade hittat en bok han länge hade letat efter, en bok som han trodde var borta. Denna bok betydde så mycket för Gabriel då hans pappa hade gett honom den när han fyllde år. Gabriel hade inte läst boken och visste inte riktigt vad den handlade om, men han ville läsa den så fort som möjligt för att ta del av en bra historia som hans pappa brukade säga. 

Att tänka så mycket som Gabriel gjorde den senaste halvtimmen gjorde honom väldigt hungrig. så han gick och tog sig något och äta utav de rester som fanns i kylskåpet, men mycket av matten hade blivit dålig så han fick göra något annat.


Trots att det inte var morgon än så gjorde Gabriel ändå pannkakor. Det var lätt och smidigt, det bästa av allt, det gick snabbt. Han fixade mat på mindre än 15 minuter och det gjorde honom glad över att dem köpt en ny spis. Den spisen som de hade i Riverview hade gett upp totalt, fastän det var en ganska ny spis. Hal var helt säker på att försäljaren hade gett dem en begagnad spis till ett bra pris, och han insåg det alldeles för sent så han kunde inget göra. Dem fick snällt använda sig utav spisen tills den verkligen gick sönder, vilket den inte gjorde. 

Till slut var maten klar och Gabriel kunde äntligen göra sig redo för att sätta sig till bords. Istället för att ha på sig otympliga och osköna kläder på sig sprang han till sitt rum för att byta om till något mer bekvämare som sin morgonrock som han älskade och ha på sig.

Han tänkte på den dagen han fyllde och blev tonåring, morgonrocken hade hängt på dörrens insida och hade en lapp på sig. "Grattis på födelsedagen Gabriel, denna morgonrock kommer göra dig gott och kommer fylla dina dagar. Ha hand om den väl! Kram Mamma och pappa"

Minnet av morgonrocken fick hans mungipor att rycka lite och munnen formade ett leende på hans läppar. Medan han åt så kände han en viss irritation växa inom sig, hur kunde hans familj vara så skitiga utav sig. Hur kommer det sig att det ska vara så jobbigt att ta bort sin tallrik och ställa den i diskmaskinen? Gabriel muttrade lite för sig själv och insåg att det snart var dags att prata om att införskaffa sig lite rutiner i hemmet så att det inte bara var han och hans mamma som plockade upp efter alla. När han hade ätit färdigt så insåg han att han var i sin morgonrock och tänkte att han inte kunde plocka ihop disken i den morgonrock han verkligen älskade, han ville inte riskera att den blev nedsmutsad så han tog på sig de osköna kläderna igen och tog hand om allas disk. 


Gabriel muttrade mer än vanligt och var en aningen irriterad och kände att han när som helst skulle kunna ställa sig och skrika rätt ut och fråga vad det är han har gjort för att förtjäna en familj som inte kan ta bort sin tallrik efter sig. Hur skulle han göra för att få dem att inse att de inte kunde hålla på så här? 


Efter en lång dag med mycket innehåll, så bestämde sig Gabriel för att gå till sitt rum och göra sig i ordning för att lägga sig. Han var helt slut av att hela tiden försöka att vara tillräcklig både för sig själv och för sin familj. Han bestämde sig för att prata med sin familj och få dem att förstå att dem måste plocka bort efter sig och att det inte var han som kunde göra det hela tiden.

Gabriel drog en suck och försökte slappna av så bra han kunde så att han kunde få den sömn han behövde.

2 kommentarer:

 1. Det låter verkligen som att Gabriel behöver hitta ett jobb så han kan få komma ut ur huset lite mer och finna sig själv. :)

  En snygg tjej eller kille vore nog inte fel heller. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja han skulle behöva hitta något jobb. Och även någon att spendera livet med. =)

   Radera

Tänk på detta innan du kommenterar!!

¤ Elaka kommentarer publiceras inte!
¤ Jag svarar alltid tillbaka på min egna blogg, så glöm inte att komma tillbaka och läs svaret!