torsdag 22 augusti 2013

Kapitel 23 - Träning ger färdighet!


Enda sedan Jamie blev barn egentligen har han inte alls gillat hur han ser ut, men det är inte förrän han blev tonåring som han har kunnat gjort något med sin vikt och sitt utseende. Brooke har hela tiden sagt åt honom att han är snygg och ser bra ut utan att behöva göra något med sin vikt alls. Men han har varit bestämd att han ska göra något åt sin vikt. 


Han försöker att vara nöjd med hur han ser ut men det är svårt att hålla samma takt som bland annat sina syskon, han känner att han behöver göra en förändring i sitt levnadssätt. Han behöver börja träna mer och framförallt tänka på vad han äter. Men det är ju lättare sagt än gjort kanske, Jamie tycker det är skönt att ställa sig och träna men det är inte alltid han orkar eller känner någon direkt lust till det.

Huset är stort och hushållet måste skötas, men varken han eller hans syster Gabby har inte riktigt orken till att hjälpa till så himla mycket med hushållet och både han och Gabby märker av på Gabriel att han tycker dem är för lata.

Därför tar Jamie tvätten i huset och startar en maskin innan han går till gymmet som de har i huset. Jamie själv tycker det är bra att dem spenderade lite pengar på träningsredskap så de slapp åka till det lokala gymmet och göra bort sig totalt inför befolkningen på ön. 


Jamie börjar med att försöka häva upp sin egen vikt på stången som står nästan längst in i rummet. Hans vikt gör sig påmind och han orkar inte hålla på så länge. Jamie behöver träna så mycket han kan och har tid med eftersom han jobbar som livräddare och kan inte vara så här kraftigt överviktig som han är just nu.

Han tog det här jobbet just för att detta kanske kunde leda till att han skulle gå ner i vikt och få ett lite hälsosammare liv än vad han kanske hade innan han flytta till Isla Paradiso. 


Träningen fortsätter och att lyfta skrot istället för sin egen vikt kanske är ett bättre alternativ för Jamie just nu. Han kommer ihåg när han var liten då kunde han titta på sin mamma i timmar när hon tränade kampsport, han har alltid velat prova på kampsport och den där träningsdockan men har inte riktigt vågat när han varit så överviktig som han varit. Men snart, mycket snart ska han ge den där träningsdockan ett kokstryk. 


Träningen är inte klar ännu för denna dag, men snart så. Han inser att han behöver försöka att träna upp sin kondition så han kan springa snabbt ut i vattnet utan att hålla på och dö på kuppen av att han inte får någon luft.

Han älskar och springa och verkligen jobba för något han verkligen vill ha. Svetten verkligen rinner ner från huvudet och Jamie känner sig nöjd med träningen och bestämmer sig för att det är dags och ta ett långt och välbehövligt bubbelbad.


Jamie ligger och verkligen njuter i badet. "Här skulle jag kunna ligga hela dagen", tänker Jamie för sig själv. Men han inser snart att det inte är möjligt. Han njuter för fulla muggar och när väl vattnet börja kallna vill han inte riktigt gå upp, men tvingar sig upp ändå för att kanske göra något mer innan han ska lägga sig. 


Träningen ger resultat och det gillar Jamie, till och med hans familj har märkt av att han börjar få muskler på kroppen och inte så mycket fett längre. Jamie älskar att vara uppe sent då han är en nattuggla så med andra ord hatar han att gå upp tidigt på morgonen eftersom han är så morgontrött. Han är ett geni som älskar kylan, att han är atletisk var ju inte direkt någon hemlighet och så är han ambitiös också.

När han tar det lugnt och lyssnar på musik så blir det oftast klassiskt, trots att han inte är vegetarian så gillar han den vegetariska dim sum som finns att göra och tycker om orange. Han har under en väldigt lång tid drömt om att bli livräddare och rädda 50 simmar från att drunkna. Han fick höra att han kommer bli kustens frälsare en vacker dag. 


Tröttheten knappade in och Jamie kände att han var tvungen att gå och sova. I morgon öppnas nya möjligheter och jobbet väntar. Han är som sina syskon, älskar Isla Paradiso och tycker att Paradiso är mycket bättre än Riverview. Han saknar inte Riverveiw det minsta och önskar inte att åka tillbaka dit.


Nästa morgon när Jamie vaknade, vaknade han som en helt ny människa. Han känner att gårdagens träning gav resultat och har lite träningsvärk. 

3 kommentarer:

 1. Wow, vilken förvandling för Jamie! :D

  Jag känner knappt igen honom på sista bilden. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte jag heller när jag såg honom. Jamie och Gabriel är RUSKIGT lika varandra nu när Jamie gått ner i vikt =)

   Radera
 2. Åh vad snygg han har blivit :-D

  SvaraRadera

Tänk på detta innan du kommenterar!!

¤ Elaka kommentarer publiceras inte!
¤ Jag svarar alltid tillbaka på min egna blogg, så glöm inte att komma tillbaka och läs svaret!