lördag 4 maj 2013

Kapitel 4 - Huset är på gång!


Allt slit vid schackbrädan på kvällarna har gett resultat, nu har Brooke äntligen fått sig en befordran och är nu skrivbordsryttare. Men att få lite mer än 200 simdaler vare dag. Hon kommer ett steg närmare ett helt nytt liv och kan kanske bygga ut huset eller åka till universitetet för att studera.Arbete, arbete och åter arbete. Denna dag kände Brooke att hon var tvungen och fira för sin befordran. Så efter jobbet åkte hon till festivalen, hösten och vintern låg i runt hörnet. 


Denna festival hade pajätartävling och självklart deltog Brooke i denna tävling, men ingen lycka denna gång heller. Poliskollegan vann men Brooke hängde inte läpp för det.


Eftersom Brooke inte har något hus så måste hon fortfarande söka skydd någon annanstans för att slippa bli blöt och sjuk. Denna gång fick det bli i biblioteket, hit kom inte allt för många så hon behövde inte oroa sig över att bli utskrattad av stadens invånare.

Ju längre tiden gick desto mer säker blev hon på sin sak som polis, men hon kände att det var något som saknades. Inte bara ett tak över huvudet utan även någon att älska och bli älskad utav. Hon saknade kärleken, men skulle hon förstå vad kärlek var då hon aldrig varit kär? Brooke hade förstås sett sina föräldrar hur dem är mot varandra och hur mycket dem älskar varandra. Det ville Brooke ha, men var hittar man den killen man vill spendera sitt liv med?


Äntligen hände det som Brooke alltid drömt om, ett tak över huvudet. Det var inte alls stort men tillräckligt för att komma bort från både sol, vind och vatten. 


Alla hennes saker fick inte plats i huset, eller den lilla stugan. Det viktigaste är att hon kan sova inne i huset och komma bort från vädret. Men Brooke var ändå inte nöjd, hon önskade att hon kunde vinna massvis med pengar så hon kunde bygga sitt drömhus. Men hon vet att hon måste jobba hårt för att uppnå det man vill här i livet.


Polisen kom till Brooke en natt då det kom en inbrottstjuv och stal handfatet. Polisen som var en arbetskramat till Brooke lovade att dem skulle göra allt dem kunde. Han lovade även att inte berätta något för arbetskamraterna hur jobbigt Brooke hade. Många på jobbet förstod att det var något som inte stod rätt till, men ingen tog upp det då de såg på henne att det var jobbigt för henne.


Varje kväll innan Brooke gick och la sig, satte hon sig vid schackbrädan och tog något parti med sig själv. Hon kände att hon var tvungen att förbättra sin färdighet i schack så att Brooke kunde få ännu en befordran och kunna få det bättre i livet. Hon kunde ju inte dra hem en kille när huset inte ens hade ett eget sovrum eller ens ett badrum. 


Brooke la sig i sin sovsäck på golvet. Hon drömde om att få lägga sig i en varm säng istället för det kalla golvet. 


Under natten hade det börja snöa och det hade kommit väldigt mycket. Brooke gillade inte snön och kylan direkt. Hon gjorde det bästa av situationen, Brooke åkte till affären för att handla några pumpor för att kunna göra pumpalyktor. Eftersom hon inte har så stort inne fick hon sitta ute och skära pumpan och det var inte en hit för Brooke. 


Det snöade under hela dagen. Brooke gick och la sig tidigt och försökte tänka på annat än den trängande kylan. Hon önskar att hon kunde köpa sig en eldkamin för att hålla värmen, men hon har varken råd eller plats för det just nu. 

2 kommentarer:

 1. Hurra, äntligen ett litet hus åtminstone! :D

  Det är inte lätt att börja från noll, men Brooke kämpar på tappert ser jag. :)

  Kärleken kommer, men just nu borde Brooke verkligen prioritera sig själv, sitt välmående och sitt hem. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hon har varit duktig. Jag är stolt över henne :D

   Radera

Tänk på detta innan du kommenterar!!

¤ Elaka kommentarer publiceras inte!
¤ Jag svarar alltid tillbaka på min egna blogg, så glöm inte att komma tillbaka och läs svaret!