tisdag 10 juni 2014

Kapitel 46 - Bråk om festivalen


Huset har blivit stort men ändå litet för den stora familjen på 9 simmar och två hundar. Jamie skulle vilja göra om hela huset ännu en gång och få det att bli bättre än vad det är. Men Jamie vet inte hur han ska bygga det och dessutom så har dem inte pengarna till att bygga ett nytt hus.
Familjen åkte till festivalområdet och hade roligt. Men det var inte alla som ville följa med till festivalen, Finn ville stanna hemma och kolla på tv och spela dator. Men Jamie sa att alla skulle med och åka till festivalen för att umgås.


Finn klagade hela vägen i taxin om att han inte ville följa med och gnällde även när dem kom fram. Jamie blev trött av hans tjat och sa till honom.
- Finn nu är du med här ett tag så vi kan umgås som en hel familj. Du hitta på saker här med oss, det är alldeles för fint väder för att sitta inne och spela tv-spel och dator. Du stannar här på festivalen med oss och umgås, PUNKT SLUT!!!
- DU ÄR SÅ ORÄTTVIS.
- Det måste man vara ibland, sa Jamie med en lugn röst till sin väldigt arga son.


Finn trotsade sin pappa och tog cykeln och åkte hem istället.
"om pappa får veta att jag åkte hem strax efter att han sa åt mig att inte göra det så kommer jag få så mycket skäll." tänkte Finn när han cyklade hem.


Pontus hade trevligt och var med i korvätartävligen, eller han ville vara med men ingen annan deltog. Så han strunta i det och gick iväg och kollade om det fanns något annat och göra. När det började bli kväll så skulle alla åka hem, Jamie letade efter Finn som han inte fann någonstans alls. Pontus sa att han hade sett Finn ta sin cykel och åkt därifrån strax efter att Jamie och Finn bråkade om att han var tvungen att stanna kvar på festivalområdet.


Och Finn hade rätt, han fick skäll för att han lämnade festivalområdet och fick göra hushållssysslor och en sak han verkligen avskyr, sina läxor. Men lyder man inte sina föräldrar får man stå ut med konsekvenserna, och det förstår Finn fullt ut.

2 kommentarer:

 1. Oj oj Finn! Man ska lyda sin pappa! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Varför då? Det är väl inge kul heller* Finn.

   FINN!!! Sluta nu, sluta vara så trotsig..

   Hmm jag vet inte alls varför han inte lydde sin pappa. :/

   Radera

Tänk på detta innan du kommenterar!!

¤ Elaka kommentarer publiceras inte!
¤ Jag svarar alltid tillbaka på min egna blogg, så glöm inte att komma tillbaka och läs svaret!