lördag 11 januari 2014

Kapitel 39 - Vänder och vrider på simdalerna


Halloween har kommit till paradis ön, och Jamie får gå ut och ge lite godis till barnen som kommer och går bus eller godis, hans egna barn har inte varit intresserade av att gå och han känner inte alls för att tjata på dem heller att de borde gå ut och gå bus eller godis. Salma tog sig en tripp utanför huset och åkte till affären för att sälja de frukter och grönsaker som hon hade i sin ryggsäck.


Salma visste inte riktigt om hon hade orken till att åka till affären eftersom hon är höggravid och kan föda vilken dag som helst. Men hon var tvungen då de hade svårt med pengar och hon var tvungen och gå och få lite pengar för det hon hade samlat på sig. 


Vädret gjorde sig påmind när man tittar ut i trädgården och alla löv går över till gult och rött, och när tomaterna, vindruvorna och salladsplantorna gör sig redo för att vintern kommer. Det innebär att Salma måste ta in sina plantor i huset för att hon fortfarande ska kunna odla och kunna tjäna in pengar.


Jamie har redan börjat oroa sig för pengasituationen och tar till sitt intresse för att göra skulpturer och annat. Bara Jamie kommer upp i färdighet så kan han kamma hem stora simdaler. Han önskar bara att han hade kommit upp så långt att han skulle få in mer pengar än bara 1000 simdaler åt gången om ens det.


Jamie får stå ute i kylan och jobba med sina skulpturer eftersom det inte finns någon plats för att riktigt stå inomhus. Så fort det blir mer plats inne så kommer hans bänk och flyttas in och han slipper stå i kylan. Så länge det inte är snö och minus grader ute så kände han att det funkar, men så fort snön kommer så blir det inte kul att stå ute och jobba.


 Jamie ville göra en skulptur av sin fru i is, Salma tvekade om hon skulle vara med på det eller inte, hon visste att det var lite ruggit ute och började bli kallt.


Salma ville hjälpa sin man, det är ju för en bra sak, att få pengar till sin familj. Salma och Jamie vill inte se socialen ta deras barn ifrån dem. Det ska alltid göra sitt yttersta för att det inte ska hända. De älskar sina barn och kommer inte att låta någon främmande person ta deras barn ifrån dem.


Efter att Jamie hade blivit klar så sprang de båda in för att värma sig, det var riktigt kyligt ute nu och det var inte alls roligt att stå ute utan jacka, Salma kunde inte bli sjuk eftersom hon ville vara frisk när förlossningen kom. Jamie och Salma hade köpt en öppen spis för att kunna värka upp huset då det blev kallt ute.

2 kommentarer:

  1. Så kämpigt dom får ha det... :(
    Jag hoppas innerligt att turen vänder, speciellt tills barnen har fötts! :)

    SvaraRadera

Tänk på detta innan du kommenterar!!

¤ Elaka kommentarer publiceras inte!
¤ Jag svarar alltid tillbaka på min egna blogg, så glöm inte att komma tillbaka och läs svaret!