fredag 7 februari 2014

Kapitel 40 - Skolk och jobbigt med pengar


Familjens kassa är ganska tom, de lever på minimalt och försöker inte slösa sina simdaler. Jamie sliter nästan av sig håret om kvällarna och oroar sig hur de ska få mat på bordet åt barnen. Både Jamie och Salma jobbar så mycket dem kan och försöker få in pengar från varje vrå, men det är svårt att få ihop det. Med två barn och snart en nyfödd så är det svårt, men dem försöker i alla fall.
 - Esmeralda Sims, vad gör du hemma?
Esmeralda vände sig om mot sin pappa och insåg just att han kom på henne att skolka.
- Du ska vara i skolan nu unga dam. March iväg till skolan.
- Kan du inte skjutsa mej?
- Nej du, kommer du inte med bussen får du ta cykeln, det är inte mitt fel att du struntar i bussen. Se så, iväg med dej nu!
Esmeralda gick med tunga steg mot ytterdörren och for iväg till skolan, lite arg över att hennes pappa inte kunde skjutsa henne till skolan så hon inte skulle komma ännu mer för sent. Men Jamie tyckte att hon borde lära sig att inte missa skolbussen, och detta skulle nog göra susen.


Salmas trädgård är fortfarande inne i vardagsrummet, alla börjar tröttna på att det luktar tomater varje gång de går in i vardagsrummet. Men snart är våren här och Salma längtade så mycket, nu var alla tröttna på snön och ville ha sommar istället.


 Malva har blivit gammal och har nog inte så lång tid kvar, hon har blivit väldigt lugn och mycket för sig själv, familjen klappar henne så ofta de hinner med och hittar henne i huset. Malva är en äventyrlig katt, eller snarare att hon var. Hennes äventyr slutade så fort hon fyllde åldring.


 Rebus är en hyperaktiv liten kille som är självständig. Han är inte ett dugg rumsren och gör sina behov inne i huset, fastän familjen skäller på honom  så verkar han inte riktigt förstå vad han gör för fel.


Ett nytt tillskott har kommit till familjen, dock är han inte så ny längre. Lilla Backus som är extremt ljudlig utav sig. Han försöker göra saker som Rebus kan men det går inte riktigt som han vill, undrar hur det kommer sig?. 


 Jamie hittade en lampa som var riktigt dammig, han bestämde sej för att göra rent den, och han fick sig en riktigt chock när han insåg vad som kom ur den.


 Jamie kunde knappt tro sina ögon när han såg den blå personen framför sig. Han tittade på lampan han höll i handen och sedan på den blå personen, han gnugga sig i ögonen för att få bort den syn han hade framför sig. Men den blå tjejen stod fortfarande kvar framför honom och han kunde knappt tro sina ögon.
- H.h.h.h.hur får du plats i den här saken?
Anden skrattade åt Jamie och hon förklarade att hon krymper inne i lampan. Jamie skakade på huvudet och såg ut som ett frågetecken.
- Så vad önskar du dig?
- Önskar?
- Ja jag är en ande och du har tre önskningar från mig.
- Öh, jaha.
Jamie kliade sig i huvudet och funderade.
- Jag önskar mig en stor familj.
Anden gjorde sin grej och Jamies önskan skulle komma i uppfyllelse bara han ville. 
 
Senare på kvällen fick familjen sig lite besök av en alien, men den stannade inte länge och familjen hann inte ens reagera på att det kom en alien till tomten. Inte så konstigt kanske då den kom på natten!

3 kommentarer:

 1. Åh anden! Kan bli spännande! :-D Och en Alien! Wow! :-D

  SvaraRadera
 2. Var försiktig med vad du önskar dig, Jamie...! :O
  En stor familj när ni har det knapert och redan är så många... hur kommer det här gå? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅT helsike, speciellt för författaren :S

   Radera

Tänk på detta innan du kommenterar!!

¤ Elaka kommentarer publiceras inte!
¤ Jag svarar alltid tillbaka på min egna blogg, så glöm inte att komma tillbaka och läs svaret!