tisdag 7 januari 2014

Kapitel 38 - Nya möten och roligheter


Gabby är stort som ett hus vid det här laget och både hon och Matteos väntar ivrigt på sin lilla knodd. Hela familjen och vill se vem det är som är inne i hennes mage, trots att tvillingarna inte pratar fulla meningar så visste alla i huset att dem tyckte att det var lika spännande som de vuxna tyckte.Kvällen kom äntligen och Jamie kunde sitta och ta det lugnt i soffan och läsa en bok då sista barnet hade gått hem. Han pustade ut en stund men kunde inte riktigt koncentrera sig riktigt så pass på boken som han hade hoppats. Strax innan han kom in i boken hörde han en massa skrik från rummet intill. 


Jamie springer in i rummet där skriker kommer ifrån och han ser sin lillasyster i smärtor som bara kvinnor kan få. Det var äntligen dags, Jamies systerbarn skulle komma till världen. Gabby och Matteos åkte iväg direkt till sjukhuset för att föda deras barn.


 Och det blev en liten Fabian. När den lilla familjen på tre kom tillbaka från sjukhuset hade Matteos fått ett samtal från deras mäklare som sa att hon hade hittat ett hus till dem. De bestämde sig för att flytta redan samma kväll, då dem ville komma ifrån det stora huset och dessutom hade dem redan alla möbler i huset.


 Nästa dag var det tvillingarnas födelsedag och när dem vaknade upp hade dem två gungor ute i trädgården. De blev firade en dag efter att deras födelsedag, både Jamie och Salma bestämde att de skulle firas dagen efter, då de hade ledigt från jobbet.


Dockorna som tvillingarna fick vid sin födsel har kommit dem väldigt nära. Båda barnen leker så fint med dem att de oftast glömmer bort tiden.
- Pontus, Esmeralda det är frukost, kom ner nu!


Båda barnen sprang till köket och slängde i sig frukosten, för att sedan göra sig i ordning för att familjen skulle åka till festivalen som var i stan. Pontus bad om att få stanna hemma men det fick han inte, han fick snällt följa med och umgås med sin familj ett tag. Esmeralda å andra sidan, stod och hoppade jämfota utanför dörren och kunde inte vänta tills dem kom till festivalen. Helst av allt hade hon velat gått upp klockan 6 på morgonen för att komma dit redan en timme innan festivalen ens hade öppnat. 


Väl på festivalområdet ville Esmeralda göra allt på en och samma gång, men som alla vet blir det svårt att vara på alla ställen samtidigt. Hon och farbror Gabriel var med i pajätartävlingen, och det var Gabriel som vann första pris. Efter att hon hade tävlat färdigt så gick hon runt på området och hittade en pojken i samma ålder som henne. De stod och pratade ett bra tag innan han påpekade att hon hade något lilablått i ansiktet.


- Oj, det hade jag glömt bort, jag tävlade i pajätartävling för en stund sedan.
- aha, var det goda pajer?
- Ja det var det.
De båda stod tysta innan pojken sa att han var tvungen och gå hem.


Esmeralda gick och funderade vad hon skulle göra, hennes pappa ropade på henne och bad henne vara med i äppeltävligen. Att stoppa huvudet i det iskalla vattnet var inte direkt någon höjdare men hon gjorde detta för sin pappas skull eftersom det var han som ville göra det här. Och dessutom fick dem spendera lite ensamtid med varandra också, så det gillade Esmeralda väldigt mycket.


Pontus har blivit stor att ta hand om sig själv, och han åkte hem när ingen såg. Hans mamma letade efter honom tills hon blev blå, men ringde hans telefon som de har fått för att ringa enbart vid nödfall. Detta var ett nödfall och Salma var orolig för att någon hade kidnappat hennes son. Hon ville inte oroa Jamie innan hon var tvungen. Men Pontus hade valt att åka hem då han inte riktigt har fått kläm på det här med att vara social. Han ville hellre vara hemma och leka med de grejer han hade fått i födelsedagspresent.


Esmeralda där emot älskade att vara på festivalområdet och ville inte gå hem när det var dags för det. Hon hade kunnat stanna där hela natten om hon hade fått, men hon visste mycket väl att tiden skulle hinna ikapp hennes roliga tid och skulle förstöra hennes humör. När hon var liten blev hon jämt arg på sina föräldrar att hon inte fick leka med sina leksaker hela natten.

4 kommentarer:

 1. Herregud, så söta tvillingarna blev! :D
  Jag kan inte avgöra vem som är sötast, Pontus eller Esmeralda. Så fruktansvärt söta barn. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst blev dem =) Ett av de tvillingpar som jag tycker är ruggit lika varandra som är en kille och en tjej =)

   Radera
 2. Nä flyttade dom? Jag hade velat se Fabian lite :-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja dem flyttade, eftersom Gabby och hennes familj inte var inräknade i mina planer så fick dem flytta ut så fort Fabian blev född =(

   Radera

Tänk på detta innan du kommenterar!!

¤ Elaka kommentarer publiceras inte!
¤ Jag svarar alltid tillbaka på min egna blogg, så glöm inte att komma tillbaka och läs svaret!