måndag 21 april 2014

Kapitel 43 - Vad är det här?


 Jamie kände att han behövde ha lite skoj och rent av ett äventyr, fastän Jamie hade börjat komma upp i åren kunde han inte undvika att se den konstiga mojängen ute på gården, han har sett den förut men inte vågar undersöka. I dag gjorde han slag på sak och gick ut och undersökte. Och vem hade kunna ana att mojängen skulle slå gnistor om?
Och ingen hade förvänta sig att en sim skulle hoppa ut ur ljuset och gnistrorna.
- Hejsan, jag heter Reser Nediti och kommer från framtiden.
Hörde Jamie helt rätt där? sa han framtiden?
- hhhh....hhhh... hej. jag heter Jamie Sims stammade Jamie fram
- Hejsan Jamie, du ser ut som om du har sett ett spöke..
Jamie stod och gapade mot Reser och kunde inte förstå hur han kunde komma från framtiden.
- Sa du att du är från framtiden?
- Japp jag är från framtiden, jag kom igenom den där portalen när du öppna den. Det finns en portal på andra sidan och där kommer jag ifrån. Från en stad som heter Oasis Landing.
- Okej, detta land skulle jag vilja se mer utav. Hur gör jag?


- Jag har en sak till dej, detta är en tidskalender här kan du se olika information så som hur många ättlingar du har, hur stort deras hushåll är och hur mycket tillgångar dem har.
Jamie står som ett frågetecken och vet inte hur han ska ta in allt han får reda på, det är alldeles för mycket information för en gammal man som Jamie.
- Du kommer att lära dej småningom Jamie, du behöver kolla igenom i lugn och ro och läsa vad som står.
- Behöver jag göra detta innan jag åker till framtiden?
- Nej då, det behöver du inte. Det är bara du går in i ljuset och åker till framtiden, du kan ta fram din tidskalender när du vill och hur många gånger du villJamie tog ett djupt andetag och tog ett steg in i ljuset, hela han skakade och när han kom fram i framtiden trodde han inte sina ögon. Han kunde inte tro att det var så här vackert i det här avlägsna landet. Han var nyfiken på allt som hade med det nya och främmande landet, eller staden eller vad det nu är. Jamie ville göra allt på en och samma gång, vilket inte gick naturligtvis men är man ivrig så är man.  


 Jamie tittade över staden och tyckte att den var otroligt vacker, hur kom det sig att man inte hade kommit hit tidigare? Varför hade han inte undersökt den konstiga mojängen som var en portal? Att han väntade så länge, han hade förbjudit sina barn att ens gå i närheten av portalen. Eller hade han bara drömt att han hade sagt det till dem?


Han ville komma ihåg, men just som Jamie skulle gå iväg ut i staden för att upptäcka den så kom Reser och stoppade honom och gav honom en present. Ett Jetpack.
- Och detta är vadå? undrande Jamie
- Det är ett Jetpack, du kan ta dej till en plats på en blinkning. Du får gå ut och testa och flyga lite, det är ditt första uppdrag du får utav mej.


Istället för att ta trapporna tänkte Jamie spara sina knän och ben lite och det stora glasröret som visade sig vara en hiss. Att åka hiss är ju inga problem tänkte Jamie, men hissarna där hemma och i framtiden skiljer sig en aning ifrån varandra. Jamie var inte alls beredd på vilket tryck det skulle vara så han föll handlöst fram.  


Jamie muttrade lite för sig själv och insåg ganska snabbt att det hade varit snabbare och bättre om han hade tagit trappen. Salma kommer ju undra vart han har varit och vad han har gjort när han har blåmärken över hela kroppen. Men han ställde sig upp och hoppades på att ingen såg hans vurpa han gjorde.


Han åkte till en park i närheten och börja flyga omkring som Reser hade uppmanat honom att göra för att lära sig att åka Jetpack. Det var inte alls det lättaste och ju mer han åkte desto mer rädd blev han för att fortsätta flyga. Han hoppades på att han skulle landa på marken utan några problem.


Men med Jamies tur, eller Otur så landande han pladask ner i marken och blev nedgrävd. Han lyckades komma upp och han tittade runt och hoppades på att ingen skulle se honom. Men det stod några plumbots i närheten som tittade på honom med ett skratt.

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Haha, ja lite kanske. Men han var fullt medveten om vad som skulle kunna hända :D

   Radera
 2. Haha, Evil Eithan råkade ut för precis samma sak när han flög med sin jetpack! :D
  Ansiktet nedåt och bara benen som sticker upp. :D

  Man blir aldrig för gammal för att ge sig ut på nya äventyr och upptäcka nya saker. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var lite orolig för hans hälsa dock :O

   Radera

Tänk på detta innan du kommenterar!!

¤ Elaka kommentarer publiceras inte!
¤ Jag svarar alltid tillbaka på min egna blogg, så glöm inte att komma tillbaka och läs svaret!